Meistä

Muurla – suomalainen designtalo

Kaikki alkoi lasinpuhalluksesta Muurlan lasitehtaassa. Vuosikymmenien saatossa Muurlasta on kasvanut laajasti tunnettu suomalainen designtalo, jossa suomalainen suunnittelu ja puhdaslinjainen, käytännöllinen muotoilu muodostavat suunnittelun peruslähtökohdat. Haluamme luoda tuotteita, jossa yhdistyvät korkea laatu ja käytettävyys, ja jotka ovat käytössä arjen keskellä ja juhlan hetkellä. 

Suomalainen, puhdaslinjainen muotoilu

Kaikki Muurlan tuotteet suunnitellaan Suomessa omien suunnittelijoidemme toimesta. Inspiraatio mallistojemme suunnitteluun syntyy puhtaasta luonnosta, neljästä vuodenajasta, sekä halusta kohdata jokapäiväisen käytön vaatimukset.

Muotoilufilosofiaamme kuuluu tuotteiden laajojen käyttömahdollisuuksien varmistaminen. Ruoanvalmistukseen suunnitellut tuotteet toimivat myös katseenkestävinä osina tarjoilua ja kattausta. Emalituotteet sopivat liedelle kuin liedelle, ja ovat kestävyytensä ansiosta soveltuvia myös retkikäyttöön. Maljakoissa yhdistyy usein lyhdyn ja maljakon yhdistelmä, ja tuote muuntuu tunnelman mukaan. Laajat käyttömahdollisuudet takaavat sen, että tuotteet ovat aidosti osa jokapäiväistä elämää.

Oman suomalaisen suunnittelun lisäksi tuoteperheitä syntyy yhteistyössä ulkopuolisten suunnittelijoiden kanssa, sekä lisenssiyhteistöiden kautta.

Juuret kotimaisessa lasinpuhalluksessa

Muurlan lasitehtaan tehtaanmyymälä avasi ovensa ensimmäisen kerran keväällä 1974 palvelemaan vilkkaan 110-tien ohikulkijoita taukopaikkana. Kantavana ajatuksena oli kahvila- ja ravintolapalveluiden lisäksi päästää asiakkaita seuraamaan suomalaista lasinvalmistusta ja ostamaan paikan päällä suupuhallettua lasia suoraan tehtaanmyymälästä. Muurlan lasitehtaasta tuli houkutteleva ja mielenkiintoinen taukopaikka, sekä turistikohde. Muurla on vuosikymmenien saatossa kasvanut näistä juurista laajasti tunnetuksi, suomalaiseksi designtoimijaksi.